top of page
BOYA&BADANA

Boya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güncelleme tarihi: 5 Eyl 2023

  • Boya almaya karar verdikten sonra ne tür bir boyaya ihtiyacınız olduğunu tespit edin. Kaliteli mi olması önemli yoksa uygunluğu mu? Sürekli kullandığınız alan için mi alacaksınız yoksa önemsiz bir ardiye odası için mi alacaksınız?


  • Boyayı deneme açalı karıştırın. Yoğun bir şekilde kabarcık ve köpüklenme görülmemelidir. Aksi halde o boyadan uzak durun.


  • Uygulama yapacağınız duvarın yapı malzemesi ile boyanın uyumlu olması gerekir. Ahşap bir evin boyası ile beton evin boyası birbirinden tamamen ayrıdır. Bu farkı göz ardı edip yanlış boya kullandığınız takdirde sonuç hiç de iç açıcı olmayacaktır. Üstelik yüzeyin zarar görmesine de neden olunacaktır.


  • Boya kutusunun üzerinde yer alan üretim tarihinden itibaren bir yıl süre kadar faz ayrışımı olmamalıdır. Bunu anlamanın en iyi yolu boyayı karıştırmadan bakmanızdır. Kutunun içerisinde bulunan suyun yüzeye çıkmaması gerekir.


  • Boyanın akışkanlığı ve yoğunluğu ne çok fazla ne de çok az olmalıdır. Kıvamı ve yoğunluğu orta seviyede olmalıdır.


  • Boyanın rengi ile mobilyalarınız uyum içerisinde olmalıdır. Ayrıca gözü yormayacak, aşırı parlak, yoğun canlı renkler tercih etmemelisiniz. Aksine gözü yormayan, sade hatta mat ya da pastel tonları tercih edebilirsiniz.


  • Boyanın bulunduğu kovaya bakmalısınız. Boya dibe tamamen çökmemiş olmalıdır. Renklerden dolayı sadece bakarak anlaşılmayabilir. Onun için tahta bir çubuk ya da farklı bir araç ile boya kutusu karıştırılmalıdır. Boyanın dibe çöküp çökmediğini el yordamı ile anlayabilirsiniz. Eğer boya dibe çökmüş ise bozulduğuna ya da bozulmak üzere olduğuna işarettir. Kesinlikle almayınız.


  • Nemli ortamlar için boya alacaksanız mutlaka anti bakteriyel özellikli boyaları tercih edin. Nemden kaynaklı küf, mantar oluşumunu en iyi önleyen boya türü anti bakteriyel içerikli olanlardır.


  • Çevrede her türden, her kaliteden boya ve boya malzemesi bulmak mümkündür. Ancak en iyi şekilde verim almak istiyorsanız, uygulama yüzeyine en uygun boyayı, astarı almalısınız.


  • Boyanın PH değer aralığı 8 ile 9, 5 arasında olmalıdır. Bu değerdeki boyalar kaliteli demektir.


23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Boya Yapma Teknikleri

Boya yaparken sadece duvarlar etkilenmiyor. Prizler, anahtarlar, halılar, mobilyalar. Öncelikle, halıları ve kilimleri kaldırmalısınız....

Neden İtalyan Boya

Neden İtalyan Boya? Gelin şimdi en önemli özelliklerini ve avantajlarını madde madde sıralayalım: Yüzlerce çeşit farklı boya renkleri ve...

İtalyan Boya Nedir Ve Nasıl Yapilir

İtalyan Boya Nasıl Yapılır İtalyan boya uygulamasıyla ilgili güzel şeylerden biri, işi halletmek için çok fazla alet ve malzemeye gerek...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Yazı: Blog2_Post
bottom of page