top of page

İtalyan Boya Nedir Ve Nasıl Yapilir

İtalyan Boya Nasıl Yapılır

İtalyan boya uygulamasıyla ilgili güzel şeylerden biri, işi halletmek için çok fazla alet ve malzemeye gerek olmamasıdır. En temel sıva kaplaması yalnızca çelik mala ve sıva malzemesi gerektirir. Yeni duvarlar bir ön kat astar veya düz duvar boyası gerektirir, bu nedenle bir dizi temel boyama malzemesine de ihtiyaç olabilir.

Hazırlık: Uygulama yapılacak alanın mümkün olduğunca temiz olması ve dökülmelere karşı zeminin korunması gerekir. Çoğu duvar ve tavana İtalyan boya uygulanabilir, ancak yüzey düz ve pürüzsüz olmalıdır. Herhangi bir çatlak veya delik varsa, önce bunların doldurulması ve zımparalanması gerekir. Uygulama yapılacak duvarın kir ve yağdan arındırılması gerekir. Herhangi bir ek hazırlık gereksinimi için üreticinin talimatları dikkatlice okunmalıdır.

İlk Kat Uygulama: Odanın bir köşesinden başlayarak, esnek bir çelik mala veya 10 ila 15 cm genişliğinde bir spatula kullanarak boya yüzeye uygulanır. Mala duvara 15 ila 30 derecelik bir açıyla tutularak ince bir kat boya uygulanır. Boya çeşitli uzunluk ve açı ile yayılır. Kuru sıvanın boyaya sızmasını önlemek için malayı düzenli olarak temizlenir. İlk kattaki herhangi bir kusur, son kata telafi edilebilir. Tüm yüzey boyunca eşit olarak uygulandıktan sonra 24 saat kurumaya bırakılır.

İkinci Kat Uygulama: İkinci kat için, birinci kat ile aynı renkte boya kullanılır. Mala veya spatula 60 ila 90 derecelik bir açıyla tutularak ince bir kat sıva daha uygulanır. Uzun ve kısa örtüşen vuruşlar kullanılabilir. Tüm yüzey kaplanır, boşluklar doldurulur ve tümsekler ortadan kaldırılır. Bitirme işlemine geçmeden önce sıvanın en az 24 saat hava almasına izin verilir.

Uygulamayı Bitirme: İtalyan boya işinin son adımları, yüzeyin parlatılmasını ve belki de bir son kat uygulanmasını içerir. Duvara az miktarda malzeme uygulanır, ancak sıkıştırılır. Boya boyunca hareketle bastırmak için malayı 45 derecelik bir açı kullanılır. Bu işlem sıvayı parlatır ve parlak hale getirir. Parlaklığın yüzey boyunca eşit olmasını sağlamak için duvar parlatılırken hareket hız artırılır. Bir son kat uygulamadan önce sıvanın en az 24 saat kurumasını beklenir.

Son Kat Uygulaması (İsteğe bağlı): Son adım olarak, yüzeyin dayanıklılığını ve yıkanabilirliğini artırmak için bir son kat uygulanabilir. Bu, yüksek nemli ve yüksek trafikli alanlarda önerilir. Bir son kat kullanmaya karar verilirse, kullanılan İtalyan boya markası için özel olarak belirtildiğinden emin olunması gerekir.

Yüzey kuruduğunda temiz bir mala veya spatulanın düz tarafı ile bir kez daha parlatılır. Müthiş bir parlaklık ve yüzeye ek koruma sağlamak için pasta cila kullanılabilir. Bir mala ile ince bir kat cila uygulanır ve ardından malanın kenarıyla açılı bir şekilde ovalanarak yüzey parlatılır.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Boya Yapma Teknikleri

Boya yaparken sadece duvarlar etkilenmiyor. Prizler, anahtarlar, halılar, mobilyalar. Öncelikle, halıları ve kilimleri kaldırmalısınız. Zemini korumak için, koruyucu naylon örtü serebileceğiniz gibi e

Neden İtalyan Boya

Neden İtalyan Boya? Gelin şimdi en önemli özelliklerini ve avantajlarını madde madde sıralayalım: Yüzlerce çeşit farklı boya renkleri ve desenleri Hem iç hem de dış mekana uygunluğu Su bazlı olması Do

Yazı: Blog2_Post
bottom of page